Slachterij+T%C3%B6nnies+start+weer
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Slachterij Tönnies start weer

De slachterij van Tönnies in het Duitse Rheda-Wiedenbrück start vanmorgen -16 juli- weer langzaam op. De burgemeester heeft hier toestemming voor gegeven. De vleesverwerking begint naar verwachting een dag later.

De toestemming is verleend nadat het hygiëneconcept van Tönnies flink is verbeterd. Er zijn schermen van plexiglas geplaatst tussen de werkplekken van de medewerkers en een speciale filterinstallatie in de slachterij en verwerking. Dit filter moet virusdeeltjes uit de lucht halen, zodat die niet meer kunnen circuleren. Donderdag wordt besloten of ook de vleesverwerking weer langzaam mag opstarten. Dochterbedrijf Tillman's Convenience -die gemaksproducten als gepaneerde schnitzels en worsten produceert- mocht dinsdag al starten.

Het is eindelijk goed nieuws, zegt de ISN, de Duitse belangenvereniging van varkenshouders. Wel hoopt marktexpert Matthias Quaing dat de slachterij en verwerking weer snel op volle capaciteit kunnen draaien. De achterstand bij het slachten van de vleesvarkens is opgelopen tot 400.000 vleesvarkens.

Coronavirus

De vestiging van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück was enkele weken gesloten. Veel werknemers bleken besmet te zijn met het coronavirus. Stap voor stap mogen de ongeveer tweeduizend medewerkers weer aan het werk.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer