Minder+afzet+door+sluiting+T%C3%B6nnies
Nieuws
© De Snuitgeverij

Minder afzet door sluiting Tönnies

De afzet van vleesvarkens en biggen naar Duitsland staat onder druk door de sluiting van de hoofdvestiging van Tönnies. Ook Nederlandse slachterijen draaien niet op volle capaciteit.

Door de sluiting van de Tönnies-slachterij in Rheda-Wiedenbrück liggen ook andere slachterijen in Bamberg en Kempten en bij Tican Fresh Meat in Denemarken stil. Normaal gesproken gaan de karkassen namelijk naar Rheda voor de verwerking.

Vanuit Nederland kunnen daardoor minder vleesvarkens naar Duitsland, zegt Bennie ten Thije van Varkenshandel Dijk. Daarbij ligt ook in Nederland de verwerkingscapaciteit lager, waardoor de slachterijen op 80 procent draaien.

Effect op prijzen

Volgens Ten Thije gaat het de komende tijd effect hebben op de vleesvarkensprijzen. En zeker ook op de afzet en daarmee op de prijzen van biggen.

De sluiting van Tönnies in Rheda zal niet snel ongedaan worden gemaakt. Er zijn nu al minimaal 1.550 van de 7.000 medewerkers besmet en de hele regio waarin de slachterij ligt is in volledige lockdown gegaan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer