Waalse+bossen+beperkt+open+voor+publiek
Nieuws
© Twan Wiermans

Waalse bossen beperkt open voor publiek

Wandelaars en fietsers mogen sinds 15 mei onder voorwaarden weer de Waalse bossen in waar de besmetting met Afrikaanse varkenspest werd vastgesteld. Wel blijven de inspanningen doorgaan om de laatste wilde zwijnen in het gebied te elimineren.

Door de inspanningen van jagers in het besmette gebied in Belgisch Luxemburg zijn al vrijwel alle wilde zwijnen verdwenen. Het is vooral gelukt om te voorkomen dat er tijdens de werpperiode veel nieuwe biggen zijn geboren.

Volgens de autoriteiten zijn er nog minder dan honderd wilde zwijnen in het uitgestrekte gebied en is er geen risico meer voor ongecontroleerde circulatie. Desondanks blijft het zoeken naar de laatste wilde zwijnen doorgaan en ook naar eventuele kadavers. De laatste botten van een wild zwijn dat al meer dan een half jaar gelden was gestorven, werden op 5 maart gevonden.

Lokale bevolking

De lokale bevolking mag nu wandelen of fietsen in de Waalse bossen. Het is niet de bedoeling dat er toeristen zijn, zeker ook gezien de coronabeperkingen. Wandelaars en fietsers moeten op de paden blijven. Ze mogen geen bloemen of paddenstoelen plukken. Toegang is alleen overdag toegestaan met uitzondering van de jagers. In het bos mogen geen spelletjes worden georganiseerd door jeugdbewegingen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer