StarFarmers+zijn+vijf+jaar+actief
Nieuws
© Varkens Archief

StarFarmers zijn vijf jaar actief

De leveranciersvereniging StarFarmers is vijf jaar geleden opgericht. De vereniging is uitgegroeid tot een volwaardige gesprekspartner voor Vion en zit ook aan tafel met retail en andere ketenpartijen. De varkenshouders worden echt betrokken bij de ontwikkeling van de keten.

De vereniging is een afvaardiging van zo’n 185 varkenshouders die varkens in het marktconcept Good Farming Star van Vion leveren. Die varkens worden volgens de criteria van één ster van het Beter Leven-keurmerk gehouden.
Bij de oprichting van de leveranciervereniging op 11 maart 2015 waren er ruim 150 leveranciers. StarFarmers diende om de slagkracht van de varkenshouders te vergroten en het marktconcept Good Farming Star te versterken. Dat is volgens Harold Theunissen, manager ketenprogramma’s bij Vion een groeitraject geweest en dat blijft het. ‘Mede dankzij de inspanningen van de leveranciers, is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardig gesprekspartner. Dat is soms heel zichtbaar, aan tafel met retailpartijen bijvoorbeeld, maar ook het lobbywerk met overheden en NGO’s achter de schermen is heel waardevol.’

Echte gesprekspartners

De groep StarFarmers is een stabiele en betrokken groep ondernemers. Ze zetten zich volgens Theunissen op een positieve manier in om het concept verder te ontwikkelen. ‘Maar ze zijn ook scherp op de praktische uitvoerbaarheid en de kostprijs. De leveranciers zijn echt een gesprekspartner.’
De leveranciers weten elkaar steeds beter te vinden om onderwerpen en ideeën te bespreken. Ook de periferie en ketenpartijen weten volgens hem het bestuur van de StarFarmers goed te vinden. Zo heeft de vereniging een positie opgebouwd in vijf jaar.

Verankeren

De ontwikkeling van Good Farming Star is onder beheer van Vion en de samenwerking met de deelnemende varkenshouders is belangrijk. Theunissen: ‘Onze ambitie voor de komende vijf jaar is om leveranciersbetrokkenheid verder te verankeren in ketens, en dat leveranciers ook steeds meer zichtbaar zijn naar de markt. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer