Duitse+productie+en+consumptie+dalen
Nieuws
© Henk Riswick

Duitse productie en consumptie dalen

De productie van varkensvlees in Duitsland is vorig jaar met 3,2 procent gedaald. De varkensvleesconsumptie daalde harder, met 4,5 procent. Een Duitser consumeerde in 2019 gemiddeld 34,1 kilo varkensvlees.

De varkensvleesproductie in Duitsland kwam vorig jaar uit rond het niveau van 2009. Dat blijkt uit cijfers van Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). In 2019 is netto iets minder dan 5,20 miljoen ton varkensvlees geproduceerd. Dat is de bruto inlandse productie, plus de import en minus de export.

In 2018 verwerkten Duitse slachterijen netto 5,37 miljoen ton. De piek van de nettoproductie was in 2016 met 5,59 miljoen ton varkensvlees.

Inlandse productie blijft dalen

De bruto inlandse varkensvleesproductie komt in 2019 uit op 4,72 miljoen ton. Sinds het piekjaar 2015 met 5,08 miljoen ton, is de productie van vleesvarkens jaar op jaar aan het dalen in Duitsland.

De geschatte consumptie van varkensvlees per inwoner is vorig jaar opnieuw afgenomen. Een Duitse consument eet per jaar gemiddeld 34,1 kilo varkensvlees. Het jaar voor was dat 1,61 kilo meer.

De piek in de varkensvleesconsumptie per inwoner van Duitsland dateert van twintig jaar geleden. Toen schatten marktonderzoekers de gemiddelde consumptie op bijna 41,4 kilo varkensvlees per persoon per jaar.

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    11° / 9°
    70 %
  • Donderdag
    9° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    9° / 8°
    70 %
Meer weer