Vreemde+eend+in+bio%2Dvarkensbijt
Nieuws
©

Vreemde eend in bio-varkensbijt

Op de bio-beurs waren partijen die actief zijn in de biologische varkenshouderij volop te bekennen in de IJsselhallen in Zwolle. Een scala aan voerleveranciers, vleesverwerkers, stalinrichters uit Nederland waren present. Maar ook ‘Primavera’ timmerde voor het eerst aan de weg richting de Nederlandse bio-consument.

Met het proeven van Parmaham, Mortaldella en Salami van biologische herkomst probeerde de Italiaanse varkensvleesverwerker Salumificio Pedrazzoli interesse te kweken bij de overwegend Nederlandse beursbezoekers. Een restaurateur proefde van de Italiaanse lekkernijen en genoot zichtbaar. De Nederlands-Italiaans sprekende standhouder zag dat en knoopte meteen een geanimeerd gesprek aan. Over de herkomst: biologische varkens van de integratie Salumificio Pedrazzoli in de regio Verona. Primavera-bedrijven halen hun varkensvoer grotendeels van eigen grond en stralen Italiaanse traditie en authenticiteit uit.
Maar daarnaast heeft het vleesverwerkende bedrijf ook een traditionele varkenstak en een exclusieve varkenshouderij: het zwarte Parma-varken. Deze producten worden weggezet in een apart  segment: gelimiteerde kwaliteitsproducten. Die speciale varkens krijgen als vleesvarken weidegang en de tijd om op gewicht te komen. Het lijkt de Italiaanse variant te zijn van het Spaanse Iberico-varken.
De varkensbedrijven zijn allemaal in eigendom van de familie Pedrazzoli, waardoor ze de productieketen van boerderij tot bord kunnen borgen.


Snel toverde de standhouder een overzichtelijke productenflyer tevoorschijn. In een oogopslag is een hele serie van smakelijke vleesproducten te zien. Onder de rode vakjes staan de producten van traditionele varkens. Onder de groene vakjes worden de biologische varkensvleesproducten getoond. Het neusje van de zalm en exclusief bereidde producten zijn te vinden onder de zwarte categorie. De interesse van de restaurateur voor Italiaanse exclusiviteit was gewekt en snel werden naamkaartjes uitgewisseld.

Ervaar zelf de Italiaanse aanpak.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer