Mondiale+vleesproductie+daalt+1+procent
Nieuws
©

Mondiale vleesproductie daalt 1 procent

Ruim 20 jaar op een rij is de wereldproductie van vlees blijven groeien. Dit jaar zal voor het eerst een daling van 1 procent optreden. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China is de belangrijkste oorzaak, schrijft de FAO. Wereldwijd wordt pluimveevlees het meest gegeten.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties schat dat de productie van runderen, schapen, pluimvee en varkens dit jaar zal uitkomen op 335 miljoen ton karkasequivalent. Dat is 1,0 procent lager dan de vleesproductie in 2018. Varkensvlees is meestal goed voor meer dan een derde van de wereldwijde vleesproductie, gevogelte voor 39 procent en rundvlees voor 21 procent.

Krimp in China


De mondiale daling van de vleesproductie wordt veroorzaakt door een verwachte krimp van ten minste 20 procent van de varkensvleesproductie in China. Dit land is goed is voor bijna de helft van de wereldproductie van varkensvlees. Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest is de pluimveeproductie in China snel opgevoerd. De pluimveevleesproductie zal op jaarbasis met 17 procent groeien. Hierdoor wordt de daling van de totale vleesproductie van China beperkt tot 8 procent.

Meer pluimveevlees


De wereldwijde productie van pluimveevlees is hoger dan dat van varkensvlees en dat verschil zal dit jaar toenemen. In Argentinië, Brazilië, de Europese Unie en de Verenigde Staten breidt de pluimveehouderij zich uit.
Ook de wereldhandel in vleesproducten zal in 2019 flink groeien. De inschatting van de FAO is 6,7 procent groei. Er ook is een trend waar te nemen dat er wereldwijd meer voedingsproducten worden verhandeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer