%27Tradioneel%27+moment+Weekend+van+het+Varken
Nieuws
©

'Tradioneel' moment Weekend van het Varken

Op 12 en 13 september 2020 zal het Weekend van het Varken op uitgebreidere en meer gestructureerde wijze worden gevierd dan de afgelopen jaren. De Kerngroep Sector PR van de POV heeft de organisatie van het varkensweekend in gang gezet. Centraal staat dan het thema 'kringloop'.

Na enkele jaren gebrek aan centrale regie (en financiële middelen) wordt het Weekend van het Varken in 2020 onder de vlag van de POV georganiseerd. De Kerngroep Sector PR bestaat onder meer uit leden van de Stichting Varkens in Zicht (26 zichtstallen) en Varkens Vandaag (publiciteit voor positieve initiatieven in lokale, regionale en landelijke (massa)media genereren).
Waar in eerste instantie werd geopperd het publieksevenement vóór de zomervakantie te houden, is toch vastgehouden aan het ‘traditionele’ tweede weekend van september. Burgers zijn op 12 en 13 september welkom op de deelnemende varkensbedrijven.

Animo verwaterd


Het eerste Weekend van het Varken vond in 2007 plaats. Jaarlijks groeide het publieksevent uit tot en met de zevende editie (ruim 41.000 bezoekers bij 39 varkensbedrijven). Tot die tijd was de regie en financiering in handen van de  Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Na die tijd is het animo en de gedragenheid van het varkensweekend enigszins verwaterd. Slechts enkele varkensbedrijven bleven de traditie van het tweede weekend van september het bedrijf open stellen voor het publiek trouw.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer