Innovaties+te+zien+op+open+dag
Bedrijf in Beeld
©

Innovaties te zien op open dag

Eindelijk, na 15 jaar, is de nieuwe vleesvarkensstal van Houbensteijn klaar. Duizenden bezoekers kwamen zaterdag naar de open dag. Er waren veel innovaties te zien in de duurzame stal. Alle warmte uit de stal wordt hergebruikt om zo klimaatneutraal als mogelijk te kunnen werken. Het klimaat wordt geregeld op basis van temperatuur én ammoniak- en kooldioxide-meting. De voeding wordt automatisch gestuurd en de groei van de vleesvarkens met dierwegers gevolgd. Met alle data zullen de varkens efficiënt groeien op het circulaire rantsoen van veel bijproducten aangevuld met voergranen.

Tekst: John Lamers
Beeld: Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer