Beleving+ervaren+ware+PR
Blog
©

Beleving ervaren ware PR

Thuis ben ik opgegroeid met ‘Grolsch Beugel’. Heel jong leerde mijn vader mij bier voor hem te halen en dan mocht ik de beugelfles openen. Plop! Iets wat je alleen met een echte Grolsch beugelfles kan doen. Als kind kon ik dan bewijzen hoe sterk ik was. Zo’n klus was dan ook telkens een bijzondere aangelegenheid. Dat gevoel van trots kan ik nog steeds oproepen als ik eraan terugdenk.

Toen ik later mijn Tonnie mee naar huis nam, kreeg hij Grolsch voorgezet. Meteen was er een klik. We ontdekten weer wat gemeenschappelijks. Tonnie is afkomstig uit de Grolsch-streek en is met dat bier met karakter grootgebracht, terwijl ik uit het westen kom waar Grolsch niet eens in elke supermarkt te koop was. Bijzonder.
Maar nu de link met het heden. Voor ons weekendje weg met onze puberkinderen, zochten we naar een activiteit die we allemaal leuk zouden vinden. We kwamen uit bij een brouwerijbezoek in Warsteiner. Het voelde voor mij wel een beetje als vreemdgaan. Maar toch leuk, want ik ken dat biermerk van de onwijs goede en leuke reclames. Met grote trekpaarden wordt er heel kort een verhaal vertoond waarin trots, trekpaardenkracht, geestigheid en bier centraal staan. Die beelden blijven hangen en worden vanwege het vleugje humor volop gedeeld op sociale media. Geweldig als je dat voor elkaar krijgt en meteen een leuke boodschap weet af te geven. Vandaar dat ik erg geïnteresseerd was in de pr van Warsteiner.
Via internet hebben wij ons aangemeld voor de rondleiding, film en proeverij. Je kon keurig uit vier aanvangstijden kiezen. Dus daar konden wij goed mee uit de voeten. Bovendien zou ik de BOB zijn. Maar ook hierin was voorzien met het tappen van alcoholvrij bier. Er was zelfs een hotel aanwezig voor de echte doorzakkende bierliefhebbers.
De oprijlaan naar de brouwerij was adembenemend. Ruime parkeerplaatsen, uitnodigend en overal leuke brouwerijaccenten. De entree ademende Warnsteiner-historie en trots uit. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we konden er flink rondneuzen in het museum en in de winkel. Stipt 12.00 uur werden we naar de filmzaal gebracht. Op een bijzondere manier werden beelden getoond, met leuke details, informatie, humor en geschiedenis. We werden meegezogen in het brouwproces en de ontwikkelingen in de tijd. Elke nieuwe brouwfase draaiden de stoelen een kwartslag en werd de film getoond met een nieuwe achtergrond. Leuk bedacht en erg creatief. Na de bijzondere bioscoopervaring stond de bus klaar voor de bedrijfstoer. We reden zelfs door de brouwerijhallen. Tijdens de rondleiding werd er weer veel informatie gegeven en via de schermen in de bus konden we als het ware in het brouwproces kijken. Wat bij mij bleef hangen is dat het familiebedrijf een ongelofelijke groei heeft doorgemaakt. De bierbrouwer exporteert wereldwijd en is trots op het product. Hij heeft oog voor duurzaamheid - een eigen zuivere waterbron in beschermd natuurgebied. De trekpaarden van vroeger, behoud van historie. En er zijn grote stappen gezet in het verbeteren van de hygiëne tijdens het bierbrouwproces.
Daarna konden we nog onbeperkt alle biersoorten van Warsteiner proeven in een typisch Duits bruin café. Met een goed gevoel gingen we naar huis. Maar voor mij was dit niet zomaar een rondleiding, dit was een ware beleving. Warsteiner heeft voor mij een gezicht gekregen. Het familiebedrijf oogst mijn bewondering en respect.
Ook ben ik me bewust geworden van de vele overeenkomsten van een bierbrouwerij en de varkenshouderij. Worst en bier gaan goed samen. Wat zou het tof zijn als wij als sector zoiets op konden zetten. Een pr-machine waarin we de mensen mee kunnen nemen in onze mooie varkenssector. Met trots laten zien wat we doen en hoe de varkenshouderij zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Met oog voor welzijn, duurzaamheid en hygiëne. Dat mensen na een ware beleving en een overheerlijke BBQ-ervaring vertrekken als ambassadeurs van onze sector. Ik zie het al helemaal voor me.

Sabine Grobbink
Trots varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 11°
    50 %
  • Vrijdag
    20° / 9°
    80 %
  • Zaterdag
    20° / 11°
    70 %
Meer weer