Tweede+R%26O+verplicht+voor+acht+EU%2Dlanden
Nieuws
©

Tweede R&O verplicht voor acht EU-landen

Na de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Slowakije (26 juli) is de lijst met risicolanden binnen de EU, uitgebreid naar acht. Vervoermiddelen voor varkens, runderen, schapen, geiten of herten die terugkomen uit Bulgarije, Griekenland, Italië, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië en Slowakije zijn verplicht meteen na terugkeer in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) te ondergaan.

Transporteurs kunnen met hun vervoermiddelen terecht bij een van de 164 locaties met een erkende R&O-plaats (Actuele R&O lijst aug2019). Ook alle vervoermiddelen die terugkeren uit welk land dan ook buiten de EU (derde landen), zijn verplicht tot het uitvoeren van die tweede R&O.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer