Tropische+hitte+in+aantocht
Nieuws
©

Tropische hitte in aantocht

Deze week wordt extreem warm weer verwacht. In geval van temperaturen boven de 27 graden Celsius nemen slachterijen extra maatregelen in kader van het borgen van het dierenwelzijn. Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen treedt dan in werking. Vion publiceerde zes maatregelen voor het transport en de slacht van varkens. NVWA controleert extra.

1. De varkens worden vroeger geladen.

2. Het asfalt onder de vrachtauto’s op de slachterijterreinen wordt met water koel gehouden bij hoge temperaturen.

3. Om de lucht goed te laten circuleren, zijn er grote ventilatoren geplaatst naast de vrachtauto’s op de slachterijterreinen.

4. Door met een strakke tijdsplanning te werken voor de transporteurs en slachterijen, worden wachttijden bij het lossen van de dieren zoveel mogelijk beperkt.

5. Samen met de chauffeurs worden er extra welzijnscontroles uitgevoerd als de vrachtauto’s met dieren eventueel stil staan.

6. Alle varkens worden individueel gecontroleerd bij het lossen om te bezien of alle maatregelen goed werken.

NVWA heeft aangegeven deze week extra te controleren op dierenwelzijn bij hoge temperaturen. Vervoersteams van de NVWA voeren extra vervoerscontroles uit. Ook bij certificering voor export en bij aankomst op slachthuizen wordt gecontroleerd of de regels voor transport en dierenwelzijn nageleefd worden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer