Mycoplasma+onderzoek+helpt+uw+vaccinatiestrategie+verbeteren
Nieuws
©

Mycoplasma onderzoek helpt uw vaccinatiestrategie verbeteren

Met uitgebreid onderzoek kan uw dierenarts uitsluiten óf vaststellen of mycoplasma op uw bedrijf speelt en wat de risicoperiodes zijn.

Chronische hoest, tegenvallende groeiprestaties, lagere voederconversie en een verhoogd antibioticumgebruik met slechts een tijdelijk of gedeeltelijk effect kunnen wijzen op een mycoplasma-infectie. Het vaststellen van mycoplasma op basis van symptomen is echter niet eenvoudig. Vaak zijn de ziekteverschijnselen afwijkend. Als u zeker wilt weten wat er speelt en in welke leeftijdsgroep, is uitgebreid mycoplasma-onderzoek onmisbaar. Om het belang van gedegen onderzoek te begrijpen, is het belangrijk te weten dat vaccineren alléén de mycoplasma op uw bedrijf niet volledig kan uitsluiten. Met vaccineren bereidt u als het ware het immuunsysteem voor, zodat het bij contact met een mycoplasma-bacterie direct kan reageren. Hierdoor zorgt vaccineren voor minder ernstige letsels, maar er kunnen op uw bedrijf toch besmette dieren voorkomen. Welke onderzoeksmethode geschikt is, is afhankelijk van fase van de infectie. Onderstaand een overzicht van de verschillende onderzoeksmethodes en bij welke fase van infectie u deze, in samenwerking met uw dierenarts, kunt inzetten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer