Vijf+resultaten+van+proef+vroege+mycoplasma%2Dvaccinatie
Nieuws
©

Vijf resultaten van proef vroege mycoplasma-vaccinatie

Zeker bij de vroege mycoplasma-besmettingen in het kraamhok is uw vaccinatiestrategie cruciaal. Hoe zorgt u dat de biggen op tijd immuniteit opbouwen én beperkt u de gevolgen van mycoplasma in de vleesvarkensfase. De keuze in mycoplasma-vaccins is groot. Enerzijds een luxepositie, met voor iedere mycoplasma-situatie een passend vaccin. Tegelijkertijd maakt dat de keuze niet eenvoudiger, één vaccin dat alle problemen oplost bestaat simpelweg niet. Wel kan vaccineren op één week leeftijd belangrijke voordelen opleveren als de mycoplasma besmetting plaatsvindt in het kraamhok of rond het spenen.

In de eerste plaats draait het ook, of misschien wel juíst, bij mycoplasma om de behoefte van uw dieren en hun gezondheid. Omdat mycoplasma door veel factoren wordt bepaald, is het niet eenvoudig om de insleep en verspreiding binnen uw bedrijf in kaart te brengen. Hoe groot is de infectiedruk op uw bedrijf? Kunt u, in samenwerking met uw dierenarts, mycoplasma-letsels terugleiden tot in het kraamhok? Of legt u de tomen gemengd op? Dan zou het kunnen dat een mycoplasma-vaccinatie vanaf één week leeftijd geen overbodige luxe is om uw biggen al voor het spenen te beschermen. Lees verder >> MM-04092

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer