Duitse+varkensstapel+krimpt+verder
Nieuws
©

Duitse varkensstapel krimpt verder

Volgens de jongste gegevens van het Duitse statistiekbureau Destatis blijft de Duitse varkensstapel krimpen. Sinds november vorig jaar zijn er twee procent minder varkens. Sinds mei vorig jaar gaat het om 3,7 procent minder varkens. De dalende trend van de afgelopen vijf jaar zet zich daarmee door.

De daling is het grootste bij de vleesvarkens. Op 3 mei 2019 waren er nog 11,3 miljoen vleesvarkens in Duitsland. Dat zijn er 4,7 procent ofwel 560.000 vleesvarkens minder dan in november 2018. Ten opzichte van mei vorig jaar is de daling 567.000 vleesvarkens en daarmee maar een klein beetje groter.

Minder zeugen

Het aantal zeugen is sinds een half jaar met 1,8 procent gedaald en ten opzichte van mei 2018 zelfs met 2,9 procent. Er zijn nu 1,8 miljoen zeugen in Duitsland. Het aantal biggen is het afgelopen half jaar licht gestegen, maar ten opzichte van mei vorig jaar toch wel met 2,1 procent - 170.000 biggen - gedaald.

Kleine bedrijven

De biggenproductie per zeug blijft dus stijgen. Dat komt waarschijnlijk vooral ook omdat de kleinere zeugenhouders er mee stoppen. Ook bij de vleesvarkens zijn het vooral de kleinere bedrijven die stoppen. Sinds vorig jaar mei zijn er 1.300 - 5,8 procent - minder bedrijven met varkens. Afgezet tegen de daling van het aantal varkens betekent dit dat een gemiddelde stopper 758 varkens had. Er zijn in Duitsland nu nog 25,6 miljoen varkens op 21.600 bedrijven. Dat is gemiddeld 1.185 varkens per bedrijf.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer