Meer+bekendheid+met+Boerderijvlees+van+Annechien
Nieuws
©

Meer bekendheid met Boerderijvlees van Annechien

Bekendheid is noodzaak om een product te verkopen. Onder de naam 'Boerderijvlees van Annechien' gaat het varkensvleesconcept van de familie Ten Have de Albert Heijn-winkels in. “Samen met een uitgebreide campagne moet dat wel tot succes leiden”, zegt Annechien ten Have-Mellema.

De samenwerking met Albert Heijn is een pluspunt voor varkensvleesconcept Hamletz. Voor een betere bekendheid heeft de grootgrutter de naam 'Boerderijvlees van Annechien' bedacht om het twee sterren varkensvlees onder de aandacht te brengen. Op de achterkant van de verpakking zal daarnaast het logo van Hamletz prijken. Albert Heijn kan nu twee sterren varkensvlees uit eigen land leveren, eerder kwam het uit Engeland.

Facebook


De afzet van het Boerderijvlees start in 60 Albert Heijn-filialen. Met name in de grote steden van het land. “Het voordeel van Albert Heijn is dat ieder filiaal een eigen Facebook-pagina heeft”, zegt Ten Have. “Via die pagina kunnen we meer bekendheid krijgen over onze manier van houden en produceren van varkens, het voer en de smaak van het vlees.”

Prijsactie


Daarbij kan het AH-filiaal dan gericht adverteren naar de klanten. Er zullen ook prijsacties komen om mensen te trekken. Ten Have: “Prijsacties zijn het enige middel waarop de supermarkt aandacht trekt, dat is helaas niet anders. We kunnen dat als boer ook niet veranderen. De consument moet ons vlees gaan proberen om het te kunnen waarderen.”

Pilotproject ligt stil


De levering van Hamletz-vlees via de Superunie-keten ligt momenteel stil. De vleesverkoop in het pilotproject was te gering. Probleem was volgens Ten Have toch vooral de bekendheid met Hamletz. “Onbekend maakt onbemind. Daar hebben we dan ook van geleerd. We pakken het nu met Albert Heijn dan ook anders aan en gaan meer aandacht trekken. Met Superunie blijven we in overleg over mogelijkheden voor de toekomst."

De vierkantsverwaarding van het Hamletz-varkensvlees blijft een uitdaging. “Net zoals bij andere concepten is dat een lastig vraagstuk, ook de biologische sector heeft er lang last van gehad”, weet de varkenshoudster. “We hebben in ieder geval ook de vleeswaren nodig om tot een goede vierkantsverwaarding te komen.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer