Nederlandse+boeren+fietsen+721%2E068+euro+bijeen
Nieuws
©

Nederlandse boeren fietsen 721.068 euro bijeen

Nederlandse boeren gunnen zichzelf maar zelden een weekje vrij.  Voor een bijzondere gebeurtenis als de actie Alpe d'HuZes laten ze de zorg voor hun bedrijven en dieren voor één week over aan een ander. Big Challenge levert al jarenlang de grootste deelnemersgroep en de boeren hebben in 11 edities in totaal 9,4 miljoen euro bijeengebracht voor onderzoek tegen kanker.

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 3 juni kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Vijf deelnemers vertelden hun persoonlijk verhaal en motivatie. Na afloop lieten deelnemende scholieren het mooie bedrag van  721.068 euro zien dat ze met z'n allen bijeen hebben gebracht voor de strijd tegen kanker. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen. Tot eind september kunnen mensen nog doneren voordat de nieuwe editie start.

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.

BIG Challenge maakt het verschil

Het is de elfde keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’ HuZes deelnemen. Maar de actie brengt nog veel meer, aldus John van Paassen, varkenshouder uit Deurne. “Meedoen is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. Dit positieve evenement moeten we koesteren en aan elkaar doorgeven. Iedere boer zou het zelf een keer mee moeten maken.” Met het BIG Challenge lied ‘BIG Challenge maakt het verschil’ werd de motivatiebijeenkomst afgesloten.
BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren ruim 9,4 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer