Toevoegmiddel+voorkomt+volle+putten
Bedrijf in Beeld
©

Toevoegmiddel voorkomt volle putten

Drie jaar geleden kampte Hein Houbraken met mestputten die hij niet leeg kreeg. Ter hoogte van de overgang van dichte vloer naar roosters zaten dikke mestbulten in de put. Daarnaast bleef het koeldek niet drijven maar zakte naar onderen. Met het toevoegen van BioAktiv aan het brijvoer heeft hij de problemen definitief kunnen oplossen en heeft hij nog meer voordelen.

Drie jaar geleden kampte Hein Houbraken met mestputten die hij niet leeg kreeg. Ter hoogte van de overgang van dichte vloer naar roosters zaten dikke mestbulten in de put. Daarnaast bleef het koeldek niet drijven maar zakte naar onderen. Met het toevoegen van BioAktiv aan het brijvoer heeft hij de problemen definitief kunnen oplossen en heeft hij nog meer voordelen.

De toediening van het middel gaat eenvoudig via het brijvoer. Hein doseert hiertoe in ieder mengsel exact 120 gram BioAktiv Salis V. Dat doet hij bij twee van de drie voerbeurten per dag. Door het toedienen via het voer weet Hein zeker dat alle dieren het middel binnen krijgen en dat alle mest dus ook wordt behandeld.

Sinds het gebruik van het toevoegmiddel is het probleem van de mestbulten helemaal verdwenen. De put komt nu ‘schoon leeg’. Daar blijft het niet bij, zegt Hein: “De varkens groeien prima en het klimaat in de stal is verder verbeterd. Er hangt duidelijk minder ammoniak in de lucht. Daarnaast heb ik geen last meer van vliegen: er is geen drijflaag waarin de maden kunnen overleven. Verder kan ik de mest beter scheiden en zit er meer stikstof in de dunne fractie.”

Lees meer over het toevoegmiddel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer