Energiebesparing+rapporteren+voor+juli
Nieuws
©

Energiebesparing rapporteren voor juli

Voor een flink deel van de varkenshouders is het al langer verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Uiterlijk 1 juli dit jaar moeten ze ook hebben doorgegeven welke maatregelen ze nemen. Dat kan via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Energiebesparende maatregelen zijn verplicht voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit verbruiken of 25.000 kuub aardgas of een andere brandstof die gelijk is gesteld aan 25.000 kuub aardgas.
De meeste varkensbedrijven zullen het eerst over de grens van het elektriciteitsverbruik komen. Voor zeugenbedrijven is die grens gemiddeld genomen al bereikt boven de 300 zeugen en voor vleesvarkensbedrijven boven de 1.200 plaatsen. Wel zijn er grote verschillen tussen bedrijven.

Het nemen van energiebesparende maatregelen is verplicht indien die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen. Sinds 28 februari is het mogelijk om in het eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland te melden welke maatregelen er zijn genomen. Op de website staat een voorlichtingsfilm en een stappenplan waarmee de varkenshouder kan bepalen of hij in aanmerking komt voor de maatregelen en het melden hiervan.

Bekijk hier de Erkende Maatregelenlijst Agrarische sector_.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer