Varkensvoeromzet+AR+daalt+6+procent
Nieuws
©

Varkensvoeromzet AR daalt 6 procent

In 2018 heeft de AgruniekRijnvallei (AR) de omzet in tonnen diervoeders heel licht zien dalen. In 2017 werd bijna 637.000 ton omgezet en afgelopen jaar kwam dat uit op iets meer dan 633.000 ton. De varkensvoeromzet nam wel aanzienlijk af: 6 procent. De omzet in euro’s steeg echter wel van 239 miljoen naar 252 miljoen euro.

Volgens AR groeit het aandeel voeders voor dieren die onder een concept worden gehouden. Het meest opvallend over het jaar 2018 is de grote plus in pluimveevoer (11,6 procent) doordat AR meer dan veertig nieuwe pluimveeklanten erbij heeft gekregen. In 2017 werd 157.047 ton pluimveevoer omgezet, in 2018 dus zo’n 175.264 ton.

Daarentegen daalde de omzet in varkensvoeders, de belangrijkste sector voor AR wat betreft omzet in aantal tonnen voer, met zo’n 6 procent. In 2017 bedroeg de varkensvoeromzet 233.087 ton. Dat betekent een daling van ongeveer 1.400 ton in 2018. Volgens AR-directeur Martin Grift was dat het directe gevolg van het aantal stoppers. “Ongeveer 40 bedrijven in ons klantenbestand zijn opgehouden met het houden van varkens. Maar er vinden ook veel veranderingen in de varkenssector plaats. Diverse klanten investeerden in concepten. Dat betekent dieren meer ruimte geven en extra welzijn, maar het aantal dieren in dezelfde stal wordt lager. Technisch draaien klanten die meedoen in concepten met onze specifiek daarop afstemde voeders prima."

AR in Wageningen levert kwaliteitsproducten en heeft adviesdiensten voor zowel de veehouderij als de plantaardige sector. Daarnaast exploiteert AR negen Welkoopwinkels en heeft ze op- en overslagbedrijven in Doetinchem, Wageningen en Lienden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer