Westfleisch+boert+behoorlijk+in+2018
Nieuws
©

Westfleisch boert behoorlijk in 2018

De vleesverwerker Westfleisch heeft in 2018 de winst en omzet zien dalen. Toch heeft de Duitse onderneming in een sterker dalende markt een behoorlijk jaar achter de rug. De coöperatie heeft  zich met succes los te hebben gewerkt van de negatieve trend in de vleesindustrie.

Bedrijven actief in de verwerking van varkens- en de rundvlees in Duitsland maken melding van dalende aantallen slachtdieren. Westfleisch kreeg in 2018 zo’n 7,79 miljoen vleesvarkens aan de slachthaken. Dat is een daling van 4,6 procent in vergelijking met 2017. Die daling is volgens de vleesverwerker volledig het gevolg van het afgenomen aantal slachtingen voor derden (loonslachtingen).Wordt daarvoor gecorrigeerd dan heeft Westfleisch zelf 1,6 procent meer dieren geslacht dan in 2017.

In 2018 zijn er ook nog eens 425.000 runderen geslacht, een groei van 0,2 procent. Een mooi resultaat omdat de aanbod van zowel slachtrunderen als vleesvarkens ongeveer 3 procent daalde in Duitsland.

Het netto resultaat van Westfleisch daalde met 7,1 procent naar 11,7 miljoen euro. Door de aanzienlijke lagere prijs van varkensvlees (12 procent) was de omzet in 2018 flink lager dan in 2017. De totale omzet daalde naar 2,6 miljard euro (in 2017 2,8 miljard euro) een min van 7,1 procent. Al met al groeide het eigen vermogen met 11,9 procent naar een nieuw record: 215,3 miljoen euro (35 procent van het totale geïnvesteerde vermogen). Dit is volgens het bedrijf een solide basis om het project ‘Westfleisch 2025' uit te voeren. Met gerichte investeringen in de modernisering van individuele locaties, streeft het coöperatieve bedrijf naar zowel een groei- als een kwaliteitsstrategie. Een hogere toegevoegde waarde bereiken in de hele vleesproductieketen. Dat houdt in ontwikkelen van innovaties in diverse marktsegmenten zoals convenience en barbecueproducten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer