Fouten+geconstateerd%2C+wel+goed+meegewerkt
Nieuws
©

Fouten geconstateerd, wel goed meegewerkt

Tijdens een doelgerichte controle van een varkensbedrijf heeft het Peelland Interventie Team (PIT), samen met de NVWA, ODZOB, de gemeente Deurne en waterschap Aa en Maas diverse overtredingen geconstateerd.  De eigenaren van het bedrijf hebben volgens de die instanties goed meegewerkt.

Op 30 januari werd de controle uitgevoerd bij het agrarisch bedrijf in de Noord-Brabantse gemeente Deurne. Er bleken op dat moment meer varkens aanwezig te zijn dan op de geldende vergunning was toegestaan. De ondernemer krijgt daarover een aanschrijven en zal maatregelen moeten nemen om het aantal varkens te verminderen.

Naast de dieraantallen bleek ook de hoeveelheid opgeslagen mest op het bedrijf niet overeen te komen met de opgegeven hoeveelheden bij RVO. De NVWA gaat de aan- en afvoergegevens van mest verder onderzoeken. Ook de mestboekhouding van het bedrijf wordt tegen het licht gehouden. De gemeente Deurne gaat uitzoeken of er mogelijk sprake is van de opslag van mest van derden. Dat is volgens het geldende bestemmingsplan niet toegestaan.

Maar bij de vaststelling van die twee mogelijke delicten is het tijdens die controle niet gebleven. Op dezelfde locatie werden in een loods activiteiten opgemerkt die waarschijnlijk niet door de beugel kunnen. Daarnaast werden in die loods en op het perceel diverse milieuovertredingen geconstateerd. Waterschap Aa en Maas heeft enkele watermonsters genomen uit sloten rondom het bedrijf.

Door de samenwerking van de verschillende instanties is een goed beeld gekregen van wat er op dit agrarisch bedrijf gebeurde en welke vervolgstappen nodig zijn om zaken op orde te brengen, meldt de Deurne media groep.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer