Besmette+AVP%2Dzone+opnieuw+groter
Nieuws
©

Besmette AVP-zone opnieuw groter

In Belgisch Luxemburg is de met Afrikaanse varkenspest besmette zone opnieuw verder uitgebreid. Er zijn twee besmette zwijnen gevonden buiten de zone die drie weken geleden al werd uitgebreid tot de Franse grens. In totaal zijn er nu (stand 8 februari) 439 besmette zwijnen gevonden.

De besmette zone is nog verder uitgebreid naar het westen en noorden en raakt nu in een nog groter gebied de Franse grens. De verspreiding van de Afrikaanse varkenspest onder de wilde zwijnen is nog niet tot staan gebracht.

Onderzoek


Het onderzoek naar de oorzaken van de uitbraak naar de Afrikaanse varkenspest is inmiddels in volle gang. De onderzoeksrechter die er mee bezig is, heeft vier personen voor korte tijd aangehouden voor verhoor, melden meerdere Belgische nieuwsbronnen. Onder die personen is degene die voor het eerst melding heeft gemaakt van de met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen. Het gaat om een medewerker van het departement van Natuur en Bos.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer