Teken+petitie%3A+boer+beter+beschermen
Nieuws
©

Teken petitie: boer beter beschermen

De online actiegroep 'Anti Varkens in Nood' lanceert een petitie. Zij eisen een betere bescherming van Nederlandse boeren en tuinders. Aanleiding zijn de toegenomen bedreigingen via zowel het wereldwijde web als fysiek en tastbaar op het boerenerf. 

Vele organisaties tonen bewust alleen de meest slechte beelden van de Nederlandse veehouderij. Ze maken gebruik van foutieve of aangedikte cijfers en verkeerde interpretatie van onderzoeken. Dit wordt vaak klakkeloos verspreid en zelfs nog verder aangepast binnen hun eigen kaders. Team Anti Varkens in Nood (Team-A-vin) heeft met 'undercover tussen de vegans' laten zien hoe zij systematisch en stelselmatig boeren kunnen aanvallen. Organisaties als A.L.F. hebben zelfs de verantwoordelijkheid op zich genomen voor enkele brandstichtingen bij onder meer slachterijen en een leegstaande stal.

Angst


Team-A-vin is het meer dan beu dat er wordt ingebroken in stallen, zaken worden weggenomen en vernield of dat brand wordt gesticht. Graffiti op stallen, boeren anonieme kaartjes en brieven sturen met bedreigingen en verborgen camera's plaatsen. Boeren leven meer en meer in angst, durven niet meer te spreken via sociale media en zijn bang voor een steen door de ruit en ongewenste personen in de stal.

Daarom wil het pro-boeren team LNV-minister Schouten verzoeken om boeren in Nederland te beschermen. Elke persoon in Nederland verdient het om zonder zorgen en angst te kunnen leven en zijn of haar beroep te kunnen uitoefenen. Het activisme wordt steeds radicaler en dat baart Team-A-vin zorgen. Het wil een betere aanpak voor bedreigingen en inbraak. En vooral een verhoogd gevoel van veiligheid en rust in eigen huis en stal. Dus komt de oproep om deze petitie massaal te tekenen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer