Eerste+dag+Agriflanders+aangebroken
Nieuws
©

Eerste dag Agriflanders aangebroken

Vandaag gaan de deuren van de landbouwvakbeurs Agriflanders in Gent voor de eerste dag open voor het grote publiek. Tot en met zondag 13 januari kunnen bezoekers zich verdiepen in de veehouderij in al haar facetten en de mechanisatie op erfniveau.

Op 10 januari om klokslag 10.00 uur konden de eerste bezoekers de beursvloer op in de Flanders Expo in Gent. In de acht hallen kunnen zij vandaag en de komende dagen tot 18.00 uur terecht voor alles op het gebied van stallenbouw, stalinrichting, fokkerij, voeding, farmacie, diensten, scholing, onderwijs, et cetera.
De vrees voor verspreiding van Afrikaanse varkenspest heeft ook zijn weerslag op de beurs. Wat betreft dieren op de beursvloer is er deze editie geen plek voor varkens.  Wel is er vandaag een online varkensveiling van de Vlaamse Piétrain Fokkers (VPF).

Biologisch


Op de eerste en tweede beursdag worden diverse studiemiddagen georganiseerd over onder andere korte ketens, verzamelen en benutten van data, maar ook etnomarkteting: welke kansen zijn er voor de Vlaamse ondernemer op de moslimmarkt?

In het oog springt de extra aandacht voor de biologische sector. 'Biologische landbouw, smartfarming' is de titel van het event op 10 januari. De organisatie constateert dat de land- en tuinbouwsector in de weer is met de vraag hoe de productiemethode is te verduurzamen. Ook is er een maatschappelijke trend naar een toenemende interesse in biologische voeding. Als die groei sterk toeneemt, zou dat kunnen betekenen dat er kansen zijn voor een behoorlijk aantal bedrijven die willen omschakelen naar de biologische productie. ‘Boeren we allemaal bio in 2050? Of loopt het toch zo’n vaart niet?' is daarom de titel van de studiemiddag op vrijdag 11 januari.

Meer informatie over Agriflanders.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer