Automatisch+melk+bijvoeren+pakt+positief+uit
Bedrijf in Beeld
©

Automatisch melk bijvoeren pakt positief uit

Sinds april dit jaar is Twan Stiphout overgeschakeld van melk bijvoeren met verplaatsbare cups naar het automatische Pump’n’Grow systeem van Swinefeed.com met drinkbakjes met klepelbediening. De biggen krijgen twee weken lang koude DanMilk Supreme melk bijgevoerd. Het is een vaste hoeveelheid per dag. Als die op is komt er water uit de bakjes.

Sinds april dit jaar is Twan Stiphout overgeschakeld van melk bijvoeren met verplaatsbare cups naar het automatische Pump’n’Grow systeem van Swinefeed.com met drinkbakjes met klepelbediening. De biggen krijgen twee weken lang koude DanMilk Supreme melk bijgevoerd. Het is een vaste hoeveelheid per dag. Als die op is komt er water uit de bakjes.

Het automatisch melk bijvoeren pakt prima uit. Het lukt om meer biggen bij de eigen zeug groot te brengen, zonder andere kunstgrepen. Het aantal gespeende biggen per worp stijgt en de biggen zijn bij spenen gemiddeld zwaarder. Het effect is dat het toomgewicht bij spenen de grens van 100 kilo definitief heeft doorbroken. Het gemiddelde toomgewicht ligt nu op 104 kilo. Dat komt met name ook omdat de toomgewichten bij de gelten zijn gestegen. Die liggen nu gemiddeld boven de 90 kilo.

Lees hier meer over het melksysteem.

Tekst: John Lamers

Foto's: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer