Lieve+Yvon
Blog
©

Lieve Yvon

Ik wil jou graag een hart onder de riem steken. Kom op meid! Trek je dat geroeptoeter niet aan! Op 23 september werd jij er in het tv-programma Zondag met Lubach flink doorheen gehaald met je bijbaan bij ForFarmers. 'Nou en?', dacht ik toen. Yvon is er toch voor boeren. Je hebt je nog nooit bemoeid met de verkoop van één zak diervoeders. Je had alleen de opdracht om ‘Proud to be a farmer’ onder de aandacht te brengen.

Dat overbrengen van boerentrots op de maatschappij vind ik ook broodnodig. Want de meeste boeren zijn nogal bescheiden. De mentaliteit van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ overheerst. Totaal onterecht. We werken keihard, verzorgen onze dieren elke dag weer met liefde en proberen het telkens een beetje beter te doen.

Waaraan ik mij ook flink stoor, is dat de hele agrarische sector er regelmatig van langs krijgt. Of je nu kippen, koeien, varkens of geiten houdt of gewassen teelt: dat maakt met het huidige medialandschap eigenlijk niets meer uit. Iedereen mag ventileren wat hij of zij van iets vindt, vaak zonder te weten hoe het écht zit en zonder respect te tonen voor de ander. Dat doet mij als varkenshoudster zeer. En die pijn zag ik tijdens de Young Farmers day helaas ook bij jou, Yvon. Het is persoonlijk geworden. Je verdient wat geld met het uitdragen van onze trots en dat vinden critici niet goed. Mensen die daar moeite mee hebben en jou als persoon aanvallen: dat zegt meer over henzelf dan over jou.

Persoonlijk ben ik ontzettend blij met jouw tomeloze inzet, Yvon. Jij heb ons afgelopen jaren weer geleerd trots te zijn. Rechtop te staan en te laten zien waar je als boer dagelijks mee bezig bent. Het is geen gewoon vak, het is een manier van leven. Door jouw altijd zo positieve en nieuwsgierige manier van open vragen stellen, weet je elke willekeurige boer op het podium te plaatsen. Je bent een fantastische coach én je maakt geen onderscheid. Of iemand een groot of klein bedrijf runt, gangbaar of biologisch werkt, wel of geen ForFarmers-klant is: jij laat de mens achter het boerenbedrijf zien. Jij geeft ons een gezicht.

Als agrarische sector zijn we ongelofelijk blij met jou als ambassadeur. Kom je aan Yvon, dan kom je aan ons! Jij hebt ons weer geleerd trots te zijn op de sector die dagelijks voor het gezonde en veilige voedsel voor miljoenen mensen zorgt. Jij laat ons stralen op een podium en op de tv met BZV. Ik hoop dat je gewoon doorgaat. Op dezelfde manier en met dezelfde boerenpassie. Wij staan achter jou, lieve Yvon!

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer