Primeur+Lidl+boerderijdag
Nieuws
©

Primeur Lidl boerderijdag

Waar Campina en Albert Heyn al open boederijdagen organiseerde, sluit nu ook de Lidl voor het eerst aan. Op zaterdag 20 oktober (11-15 uur) staan de deuren op bij 19 boerderijen verspreid over het land. Varkensbedrijf Egelmeers in Wanroij doet mee aan de Lidl-primeur.

Math, Trudie en Wilbert Egelmeers houden 5.000 vleesvarkens volgens de criteria van één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. De varkens op het familiebedrijf krijgen brijvoer dat bestaat uit onder meer vochtrijke bijproducten uit de levensmiddelenbranche, gemalen granen en corn cob mix (gemalen maïs) uit de regio. De vleesvarkens worden geslacht bij Westfleisch net over de grens in Duitsland. Die Duitse varkensslachterij is leverancier van het varkensvlees met extra aandacht dierenwelzijn aan Lidl.

Egelmeers bestempelt het varkensbedrijf als een duurzame boerderij. Ze wekken zelf energie op via de zonnepanelen die op het staldak. Daarnaast zetten hun varkens overgebleven producten uit de humane voedingsmiddelenindustrie om in vlees. Een biologische luchtwasser zuivert de lucht die uit de stal komt. Regenwater dat op het dak van de stal neerkomt, wordt opgevangen in een poel. Het water zakt de grond in zodat verdroging wordt voorkomen. Daarnaast is het bedrijf zo goed mogelijk in het landschap ingepast.

Het bedrijf heeft ook een ruimte met bovenaanzicht op de hokken. Deze zichtruimte is alleen toegankelijk via een trap. Egelmeers vertelt bezoekers tijdens de Lidl-boerderijdag over de Nederlandse varkenshouderij en geeft rondleidingen. Ook zijn er verschillende producten te proeven en zijn er diverse activiteiten om jong en oud te vermaken.

Lidl Boerderijdag

Zaterdag 20 oktober
Van 11 tot 15 uur

Familie Egelmeers
Park 7
5446 PM Wanroij (Noord-Brabant)
Mindervaliden hebben beperkt toegang op deze locatie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer