Klassieke+Varkenspest+duikt+op+in+Japan
Nieuws
©

Klassieke Varkenspest duikt op in Japan

Waar Afrikaanse Varkenspest wereldwijd de gemoederen bezighoudt, is Japan geconfronteerd met een uitbraak van Klassieke Varkenspest (KVP). Het land is 26 jaar gevrijwaard geweest van KVP. Japan importeert veel meer varkensvlees dan dat het exporteert, maar de maandenlange exportstop is nu een feit en een tegenvaller.

Afgelopen weekend is de uitbraak van KVP op een varkensbedrijf in Gifu (circa 400 kilometer van Tokio) bevestigd. Op dat bedrijf zijn vorige week 140 varkens gestorven. Na uitval van de eerste varkens en een eerste screening zijn nog dieren afgevoerd naar de slachterij. Toen er meer dieren stierven, zijn aanvullende onderzoeken gedaan. Die wezen uit dat het om de Klassieke Varkenspest gaat. Autoriteiten bevestigen dat alle 546 varkens direct zijn geruimd en begraven.

Deze uitbraak is een tegenvaller voor Japan. Het is voor de eerste keer sinds 1992 dat KVP weer opduikt. In 2007 verklaarden de Japanse autoriteiten dat het KVP-virus officieel was uitgeroeid.

De bron van de besmetting is onbekend, meldt The Japan Times.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer