Studiebeurs+trekt+kwaliteit+naar+diervoeding
Nieuws
©

Studiebeurs trekt kwaliteit naar diervoeding

De diervoedersector investeert in zijn toekomst onder meer door studenten Diervoeding een studiebeurs te geven. Voor het seizoen 2018/2019 hebben negen studenten aan de Wageningen Universiteit de bijdrage van maximaal 2000 euro per persoon ontvangen van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

Henk Flipsen, BSD-voorzitter en directeur van de Nevedi, reikte de negen studiebeurzen op 5 september uit in Wageningen. “Het blijft noodzakelijk om als diervoedersector te blijven investeren in studenten. Het aantal studenten voor groen onderwijs neemt af, terwijl de arbeidsmarkt roept om goed opgeleide diervoederdeskundigen voor uiteenlopende banen. We zijn blij met deze nieuwe enthousiaste en gemotiveerde studenten die gekozen hebben voor de specialisatie Diervoeding.”

Aanwas stimuleren


BSD is opgericht in 2009 en elk jaar kent de stichting beurzen toe aan een select gezelschap. Doel is om de aanwas van nieuwe studenten richting diervoeding te stimuleren om daarmee het hoge niveau van onderwijsaanbod op peil te kunnen houden. Ook wordt een optimale aansluiting bij de arbeidsmarkt nagestreefd. “Er is behoefte aan goed opgeleide academici en HAS-ers die verstand van diervoeding hebben”,  stelt Flipsen. “De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen in de diervoedersector.”

Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten, evenals de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie Diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer