Award+duurzaam+ingebed+in+VK
Nieuws
©

Award duurzaam ingebed in VK

In het Verenigd Koninkrijk wordt al sinds 1960 de David Black Award uitgereikt. Mensen of teams die een belangrijke en duurzame bijdrage hebben geleverd aan de Britse varkenshouderij dingen mee. Gegadigden voor de 58e award zijn er ook nu nog volop, maar ze moeten wel worden voorgedragen. 

Het elk jaar uitreiken van een duurzaamheidsprijs is ingebed in de Britse varkenshouderij. Meer dan 50 jaar geleden is die prestigieuze prijs in het leven geroepen door de Engelse varkenshouder David Black. De award draagt zijn naam en het doel van de prijs is vandaag de dag nog net zo relevant als in 1960. Eerdere winnaars waren afkomstig uit alle schakels van de varkenshouderijketen: varkenshouders, varkensvleesverwerkers, academici en onderzoekers en bedrijven uit de periferie van de varkenshouderij.

Primeur


De eerste winnaar in 1960 was Sir John Hammond. Deze landbouwkundig onderzoeker (fysioloog) en dierenarts verrichte baanbrekend werk op gebied van kunstmatige inseminatie. Het eerste team dat er met de award vandoor ging was de varkensgezondheidsorganisatie Pig Health Control Association in 1986.

In 2017 ging de prijs naar varkenshouder Charles Allen. Hij runt het grootschalig familiebedrijf DC & RJ Allen & Partners in Oxfordshire. Samen met zijn broer, zoon en twee neven houden ze nu 5.000 zeugen en hebben ze ruim 2.800 hectare grond. In 1971 startte hij samen met zijn vader, oom, neef en broer met 300 zeugen en 100 hectare grond.

Volgens AHDB Pork - de organisator van het evenement - zijn er genoeg nominatiewaardige personen in het VK om uit te putten. Alleen moeten ze wel door anderen worden voorgedragen bij de organisatie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer