Ommense+biggen+racen+op+Koningsdag
Nieuws
©

Ommense biggen racen op Koningsdag

Op 27 april werd in Groningen de nationale Koningsdag uitbundig gevierd. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima met hun familie waren daarbij aanwezig. Zo’n 100 kilometer zuidelijker puilde het programma van de Oranjevereniging Ommen ook uit met bijzondere activiteiten. Een van die evenementen op het Ommense feestterrein was de ‘An De Leiding Biggenrace’.

Met deze spectaculaire actie werd door een legertje van vrijwilligers uit de varkenshouderij een mooi bedrag ingezameld voor BIG Challenge: 6645,25 euro.
Varkenshouder Dick Wermink stelde vier bonte biggen van zijn vermeerderingsbedrijf ‘An de leiding’ ter beschikking. Handelshuis Schuttert zorgde voor de aankleding van de hindernisbaan. Arjan Wermink heeft de biggen afgelopen weken getraind in het racen. Hij gaat met het BIG Challenge team MS Schippers deelnemen aan de actie Alpe d’HuZes.

BIG Challenge gaat op 6 en 7 juni voor de 10e keer meedoen aan het zo vaak mogelijk bedwingen van de ‘Nederlandse’ berg Alpe d’Huez in Frankrijk. Het doel van de agrarische sector is: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker. De teller van de jubileumeditie BIG Challenge staat per 30 april op ruim 761.000 euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer