Toekomst+in+gezonde+varkenshouderij
Nieuws
©

Toekomst in gezonde varkenshouderij

Gezondheid en hygiëne zijn noodzakelijk om goede resultaten te behalen op de varkensbedrijven. Voor Mart Klijn staat dat als paal boven water. Hij stopte als varkenshouder en gaat zijn jarenlange praktijkervaring gebruiken om varkenshouders te begeleiden in het traject naar een hogere gezondheid.

Ook al heeft hij acht jaar met veel plezier op het kernfokbedrijf van zijn ouders gewerkt, Mart Klijn heeft besloten om het bedrijf niet over te nemen. De overname zou gepaard gaan met een flinke investering in de bedrijfsovername en dan is het ook nog nodig om het bedrijf aan te passen aan de nieuwe Brabantse normen.

“Stoppen als varkenshouder is een moeilijke stap, zeker omdat ik de kernfokkerij supermooi vindt”, vertelt Klijn. “Overgaan naar de vermeerdering ligt mij niet, dat heb ik gemerkt na diverse gesprekken met adviseurs. Wel wil ik absoluut in de varkenssector werkzaam blijven en dan ook in de praktijk. De functie van HyCare coach past mij dan ook prima. ”

Gezondheid nodig voor topresultaat
Als kernfokker heeft Klijn zich altijd al heel intensief bezig gehouden met gezondheid en hygiëne en het werken volgens protocollen. Die ervaring gaat hij nu inzetten voor andere varkenshouders. “Wil je topresultaten behalen, dan is een goede diergezondheid en hygiëne essentieel. Daar kunnen veel varkenshouders nog flinke winst behalen. Met mijn kennis, kunde en praktijkervaring wil ik varkenshouders verder op weg helpen naar een gezonde en rendabele toekomst. Concrete doelen stellen én realiseren: echt iets bereiken wat de boer euro’s oplevert.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer