Hoe+verminder+je+staartbijten%3F%21
Nieuws
©

Hoe verminder je staartbijten?!

Staartbijten is in veel varkensstallen nog steeds een hot topic. Tegen verveling wordt dan ook vaak afleidingsmateriaal gebruikt in de vorm van stro, houten blokken of ketting. Dit verveelt de varkens echter al gauw en de werking is vaak maar van korte duur. De Porkyplay is hiervoor de oplossing.

De belangrijkste eigenschap is de geur van het speeltje. Er zijn vijf zeer aantrekkelijke geuren verkrijgbaar. Een groot voordeel hiervan is dat zodra het speeltje wordt vervangen door één van de andere geuren, het varken dit als een totaal nieuw speeltje ervaart. De geur wordt door het spelen sterker en intenser waardoor het varken er langer mee blijft spelen. De Porkyplay blijft zijn geur tot wel een jaar behouden!

De Porkyplay onderscheidt zich ook door een uniek design en het feit dat het speeltje vervaardigd is uit afbreekbaar materiaal met een antibacteriële eigenschap. Hierdoor wordt 99,9% van de E.coli en MRSA bacteriën gedood. Dit materiaal is uitvoerig getest op duurzaamheid en eventuele schade voor de dieren. Dankzij het stevige materiaal en de geur die tot al die tijd aan het speeltje blijft hangen, kan de Porkyplay tot wel een jaar meegaan. Simpelweg af en toe de Porkyplays in de hokken omhangen en de varkens hebben weer een - voor hun gevoel - totaal nieuw speeltje!

Het welzijn van de varkens wordt door het Porkyplay speeltje verhoogd, waardoor de stress en het staartbijten vermindert.

Meer informatie? Kijk op www.impex.nl

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer