Hogere+voeropname+eerste+weken
Bedrijf in Beeld
©

Hogere voeropname eerste weken

De start van de biggen bij opleg op het vleesvarkensbedrijf is cruciaal voor de resultaten. Louis Linthorst neemt dan ook veel maatregelen op zijn bedrijf om het de varkens naar hun zin te maken. Sinds driekwart jaar voert hij de eerste twee weken een speciaal voer bij de opleg. Het is een tussenvoer dat qua voersamenstelling prima aansluit op het voer dat de  biggen in de opfok kregen en het startvoer op het vleesvarkensbedrijf. Deze BigFinish 5 van ForFarmers heeft het gewenste effect. De biggen nemen er meer van op. De start van de vleesvarkens is hierdoor nog beter en dat vertaalt zich onder andere in meer spiergroei. De spierdikte is met 1,5 millimeter gestegen.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer