Minder+last+van+speendip
Bedrijf in Beeld
©

Minder last van speendip

Tot vorig jaar moest Danny van der Coelen de voergift bij de zeugen vaak plussen en minnen. En het was lastig om 13 of meer biggen bij de zeug te spenen. De overschakeling naar het NOVA-lactovoer was een verademing. Voor vrijwel alle zeugen past de voercurve goed, dus vaak bijstellen van de voergift hoeft niet meer. Danny: “En ik kan gemakkelijk 13 of wel 14 biggen bij de zeug laten zogen, soms zelfs 15. De biggen zijn bij spenen zwaarder en hebben minder last van de speendip.”
Op alle drie de bedrijven die Van der Coelen samen met zijn ouders runt, is hij inmiddels overgeschakeld naar het complete NOVA-voerpakket. Hij verwacht straks nog meer voordelen doordat de geboortegewichten waarschijnlijk zullen stijgen en hierdoor de resultaten verder zullen verbeteren.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer