Spekdikte+graadmeter
Bedrijf in Beeld
©

Spekdikte graadmeter

Een optimale voeding in de dracht is van belang voor goede resultaten in het kraamhok. Op het bedrijf van Jan en Henri van Esveld is de spekdikte einde kraamperiode en in de dekstal een belangrijke graadmeter bij het bepalen van de voercurve begin dracht. Een goede afstemming van de voercurve op de spekdikte en de individuele prestaties in het kraamhok zorgen voor uniforme tomen bij de volgende worp. Het voerschema einde dracht is vervolgens van belang voor een goede start van de melkproductie.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: De Snuitgeverij

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer