Voor+storing+naar+bedrijf
Nieuws
©

Voor storing naar bedrijf

Bij een storing op een varkensbedrijf is het in 70 procent van de gevallen nodig om naar het bedrijf toe te gaan. Nieuwe technieken hebben hierop tot nu toe weinig invloed. Tijdens een bereikbaarheidsdienst moeten werknemers daardoor geregeld naar het bedrijf toe, blijkt uit een onderzoek, namens sociale partners uitgevoerd door Actor, bureau voor sectoradvies.

Door de toegenomen automatisering kunnen processen steeds vaker op afstand worden gestuurd. Storingen aan apparatuur kunnen bijvoorbeeld thuis vanaf de smartphone worden opgelost. De afgelopen vijf jaar is in deze situatie echter weinig veranderd. Vijf jaar geleden kon ongeveer 30 procent van de storingen op afstand worden verholpen. Dat is nog steeds zo, blijkt uit het onderzoek van afgelopen zomer in opdracht van de werkgevers- en werknemersorganisaties.

Het betekent dat werknemers met een bereikbaarheidsdienst in 70 procent van de storingsmeldingen toch naar het bedrijf moeten. Waarbij storingsmeldingen vaak voorkomen, namelijk tijdens de helft van de bereikbaarheidsdiensten.

Dat werknemers vaak naar een bedrijf moeten, komt ook vanwege de grote waarde van de dieren die dar over het algemeen liggen. Tijdens een bereikbaarheidsdienst hebben werknemers dan ook een grote verantwoording en die voelen ze ook blijkt uit het onderzoek. Ze zullen daarom ook snel naar het bedrijf gaan om de storing op te lossen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer