%C2%B4Boer+zoekt+boer%C2%B4+strijdt+in+Brussel+om+EU%2Dprijs
Nieuws
©

´Boer zoekt boer´ strijdt in Brussel om EU-prijs

Enkele honderden jonge boeren uit heel Europa gaan komende week naar Brussel om het Europees congres voor jonge boeren bij te wonen. Tijdens het congres, georganiseerd door de Europese Volkspartij (EVP), presenteren boeren uit elf landen hun beste agrarische projecten in het Europees Parlement. De Nederlandse inzending die een gooi gaat doen anar de Europese hoofdprijs is het project 'Boer zoekt boer'. Iris Bouwers en Sander Thus, beiden bestuurders bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) zullen hun beste beentje voorzetten bij het presenteren van hun jonge boerenproject. NAJK poogt om potentiële bedrijfsopvolgers in contact te brengen met boeren die hun bedrijf willen overdragen.

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik zal de rol van ambassadeur vervullen en in die hoedanigheid ook een korte toespraak houden. "Het bieden van een platform waar boeren en mogelijke opvolgers elkaar kunnen vinden, is een belangrijke taak", stelt Schreijer-Pierik. "Één van de grootste uitdagingen voor de toekomst van de agrarische sectoren is om er voor te zorgen dat er voldoende bedrijfsopvolgers zullen zijn."

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 40 procent van de Nederlandse boeren een opvolger heeft. Projecten zoals 'Boer zoekt boer' moet daar verandering in gaan brengen. Sander Thus en Iris Bouwers hopen de hoofdprijs van de vierde editie van het jonge boerencongres in de wacht te slepen: een drone en een laptop met bijbehorende software voor landbouwers.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer