Nieuwe+partners+Coalitie+ViVa
Nieuws
©

Nieuwe partners Coalitie ViVa

De Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa) heeft vier nieuwe ketenpartners: Agrifirm, ForFarmers, Topigs Norsvin en Vion. Deze bedrijven geven aan dat ze een krachtenbundeling tussen alle schakels van cruciaal belang vinden voor de toekomst.

Vorig jaar november is de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa) gestart. De POV, Rabobank en het ministerie van EZ hebben toen hun schouders gezet onder de vitalisering van de varkenshouderij. Om een breed draagvlak te krijgen in de sector was er de mogelijkheid voor andere partners om zich aan te sluiten bij de Coalitie ViVa.

Vier partners maken daar dus nu gebruik van. Ze geven aan dat ze het belangrijk vinden om partner te zijn omdat de varkenshouderij voor grote uitdagingen staat. Samenwerking tussen alle schakels in de keten is hierbij van cruciaal belang. De vier nieuwe ketenpartners roepen andere bedrijven op om zich ook bij de Coalitie aan te sluiten.

De ketenpartners zullen volgens voorzitter Uri Rosenthal allemaal hun steentje moeten bijdragen aan de verdere uitrol van het Actieplan. “De bedrijven zullen concrete afspraken moeten maken met elkaar en financiële middelen ter beschikbaar stellen ter ondersteuning van het Actieplan. Het vitaal en toekomstbestendig maken van de Nederlandse varkenshouderij is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle partijen die actief zijn in de varkensketen.”

De voorzitter geeft aan dat de komende twee jaar beslissend zullen zijn. “Als we samen de schouders eronder blijven zetten, kunnen we de transitie maken naar een ‘nieuwe’ Nederlandse varkenshouderij.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer