Varkenshouderij+ligt+onder+vergrootglas
Nieuws
©

Varkenshouderij ligt onder vergrootglas

Na de dramatische stalbrand bij het varkensbedrijf van Adriaan Straathof in Erichem is alles waarbij de ondernemer betrokken is, hot. Het opruimen van de kadavers, de grootschalige verbouw- nieuwbouwplannen in Mariënheem en het beroepsverbod in Duitsland. Stichting Varkens in Nood startte een petitie om het beroepsverbod ook op de politieke agenda te krijgen in Nederland. In korte tijd werden voor ‘Stop varkensbaron Straathof’ de minimaal benodigde 40.000 handtekeningen bijeengehaald. Begin september gaat de stichting de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Het onderwerp zal daarna dus besproken gaan worden.

Daarnaast overhandigde Wakker Dier op 9 augustus een zogenaamde stalbrandbrief aan de onderhandelaars van de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie. Daarin dringen ze aan op overheidsingrijpen om stalbranden te voorkomen. Het bouwbesluit voor stallen dient verder aangescherpt te worden. Oudere stallen, gebouwd voor 2014, zouden ook aan het huidige Bouwbesluit moeten gaan voldoen. Na het Haagse zomerreces zullen de nodige Kamervragen worden afgevuurd die de varkenssector aangaan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer