Vion+op+overnamepad+in+Duitse+Beieren
Nieuws
©

Vion op overnamepad in Duitse Beieren

Vion Food Group breidt haar activiteiten in Zuid-Duitsland strategisch uit. Het vleesverwerkende bedrijf neemt in Beieren de vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen over en zes vlees- en versmarkten. Nocker behaalde in 2016 nog een omzet van circa 50 miljoen euro en verschaft werk aan 163 medewerkers. De bedrijven waren onderdeel van de failliet verklaarde Lutz Fleischwaren GmbH. Lutz wordt in delen verkocht aan Vion en aan de Duitse vleesverwerker Tonnies.

Deze acquisitie geeft volgens Francis Kint, CEO van Vion, invulling aan het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken. Verdieping van de waardeketen staat daarbij volgens hem centraal. Met de overname van de zeven locaties in Germaringen, Ingolstadt, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg verstevigt Vion zijn leidende positie in Beieren.

Wel geeft Vion aan dat de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten nog goedkeuring moeten geven aan de overname.

Gedeeltelijke terugkoop
Bijzonder is dat Vion in mei 2014 de Duitse Convenience Retail-activiteiten heeft verkocht waaronder het merk Nocker. Toen betrof het van de hand doen van 7 productievestigingen, 29 filialen, 9 verscentra en 3 vleesmarkten. Het ging naast Nocker om de merken Lutz, Weimarer, Artland, Vegetaria en “Heiter – Ihr Rheingauer Metzger” en een jaaromzet van zo'n 435 miljoen euro. Het werd door een investeringsmaatschappij uit Munchen gekocht en ging deel uitmaken van het traditierijke 'Lutz Fleischwaren'. Destijds werd de beslissing om die tak af te stoten gemaakt omdat Vion zich wilde gaan concentreren op de kernactiviteiten – het slachten van runderen en varkens en Convenience Foodservice.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer