Klasse+KI+focust+op+extra+groei
Nieuws
©

Klasse KI focust op extra groei

Klasse KI is een samenwerking gestart met een van de grootste kernfokbedrijven in Denemarken: Rønshauge/SPF-Danmark. Bij deze kernfokkerij werden op 4 augustus 20 DanAvl Duroc-beren in quarantaine geplaatst. Binnen 30 dagen komen de KI-beren dan naar de Nederlandse KI-organisatie. "Door die samenwerking kunnen we putten uit een grotere pool van beren", zegt Mark van Gaal, verantwoordelijke voor de verkoop, organisatie en het aankoopbeleid bij Klasse KI. "We halen de beren naar Nederland die passen in ons streven naar het produceren van smakelijk varkensvlees tegen de laagste kostprijs."

Vleesvarkenshouders in Nederland hebben lang te weinig vooruitgang geboekt, zeker ten opzichte van hun Deense collega’s, stelt Van Gaal. “Het gaat er om een maximale vleesproductie per vierkante meter staloppervlak te combineren met een betere vleeskwaliteit.”

De Deense Duroc heeft de beste vleeskwaliteit en combineert groei met een acceptabele bespiering. De hogere groei zorgt voor extra omzet en rendement. Een genetische trend van +20 gram groei erbij per jaar bij DanAvl-genetica is volgens Van Gaal een enorme prestatie. “Deense Duroc beren groeien zo hard als vleesstieren. Een gemiddelde groei van 800 gram per dag behoort definitief tot het verleden.”

Door de samenwerking met Rønshauge/SPF-Danmark kan Klasse KI nog meer toppers onder de Deense Duroc-beren in haar pool opnemen. Klasse KI heeft een beerpool van 100 DanAvl Duroc-beren in productie. Volgens Van Gaal is het de beste Deense Duroc-populatie van Nederland, België én Duitsland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer