Afspraken+CAO+voor+iedereen
Nieuws
©

Afspraken CAO voor iedereen

Voor álle werkgevers en werknemers in de veehouderij (varkens, melkvee, pluimvee, kuikenbroederij), gelden de afspraken in de CAO Productiegerichte Dierhouderij. Die cao geldt ook als ze geen lid van een werkgevers- of werknemersorganisatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft namelijk per 6 juli voor deze cao een algemeen verbindend verklaring (AVV) afgegeven.

De looptijd van de CAO Dierhouderij is van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2017. In deze cao is een loonsverhoging van 2,5 procent per 1 januari 2017 afgesproken. Naast de loonsverhoging ontvangen werknemers op 1 oktober 2017 een eenmalige uitkering van 1 procent over het jaarsalaris. Er is een model arbeidsovereenkomst voor de nieuwe cao ontwikkeld. Dit model is er ook in het Pools en Engels.

In de cao staan ook afspraken voor bereikbaarheidsdiensten. De vraag is daarbij of een werknemer bij die bereikbaarheidsdiensten tegenwoordig minder vaak naar het bedrijf moet, omdat storingen vanuit huis via de smartphone zijn op te lossen. Hiertoe loopt een onderzoek waaraan nog deelname mogelijk is tot en met 26 juli via deze link.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer