Stimuleringsregeling+mestverwerking+weer+open
Nieuws
©

Stimuleringsregeling mestverwerking weer open

De ‘omstreden’ einddatum in de Regeling Stimulering Mestverwerking van 31 december 2017 is van tafel. Een boereninitiatief dat mest gaat verwerken moest in werking zijn voor die datum om financiële ondersteuning uit die regeling te kunnen krijgen. POV, ZuivelNL en het ministerie van Economische Zaken hebben alsnog toestemming vanuit de EU om de datum van in werking hebben van een installatie voor de verwerking van weten de verschuiven naar 30 september 2018.

Tegelijk met het invoeren van de nieuwe einddatum wordt ook een verduidelijking van de regeling doorgevoerd.

Om alle mestverwerkings- en verwaardingsinitiatieven de gelegenheid te geven om op de juiste wijze invulling te geven aan de verduidelijking van de regeling en gebruik te maken van de nieuwe einddatum, wordt de eerste openstellingsronde heropend. Tot en met 10 juli 2017 kunnen  mestverwerkingsinitiatieven hun aanvraag wijzigen of alsnog een nieuwe aanvraag indienen.

Kijk voor meer achtergronden op www.mestverwerkingsloket.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer