‘Net werken’

Inmiddels is het al enkele weken geleden dat mijn eerste column op Varkens.nl verscheen. Ik heb veel reacties ontvangen en vanuit dat oogpunt mag ik wel zeggen dat hij goed is ontvangen.  Helaas valt het resultaat van mijn oproep om lid te worden van de studieclub voor vleesvarkens in Horst, wel wat tegen.  De best beoefende methode blijkt toch het persoonlijke netwerken van de leden te zijn. Daarom wil ik mijn ervaringen met netwerken delen. Of moet ik zeggen ‘net werken’?

Niet on-toevallig vindt deze dagen de Landbouwdagen Intensieve veehouderij in Venray plaats. Voor iedereen is dat weer een mooie gelegenheid om zijn of haar kennis bij te spijkeren, maar zeker ook om nieuwe contacten te leggen. Persoonlijk is dit voor mij altijd weer een hoogtepunt! Bij de vorige editie heb ik op uitnodiging van een standhouder op een aantal momenten in een stand mijn kennis over een bepaald product gedeeld met geïnteresseerde bezoekers. Ik kan jullie vertellen; als je doorgaans hele dagen op het bedrijf bezig bent en niet veel aanspraak hebt, dan is dat een zeer welkome afwisseling! Zeker onder de huidige omstandigheden nu de risico’s van besmetting met het PED-virus ervoor zorgen dat er geen vreemde mensen meer welkom zijn op het varkensbedrijf.

Op de beurs heb ik mooie gesprekken mogen hebben; vol nieuwe inzichten, maar ook pittige discussies gevoerd over alles waar de varkenshouder vandaag de dag mee te kampen heeft. Dat is gelukkig meer dan alleen werk, zo bleek telkens weer. Deze ervaring heeft zo’n positief gevoel bij mij achtergelaten dat ik zonder enige twijfel ook dit jaar weer te vinden ben op de beurs.

Terwijl ik dit verhaal schrijf realiseer ik me dat tegen de tijd van publicatie het bovengenoemde evenement alweer voorbij is. Dus bij deze wil ik vooral mijn hoop uitspreken dat we elkaar hebben gesproken. Mocht dit nu om het een of ander niet zijn gelukt, dan nodig ik je vooral uit om mij telefonisch of per mail te benaderen. Dat is immers ook ‘netwerken’!

Jan van de Weem
Bedrijfsleider bij Hermans Varkens

 
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer