Vrouw+en+boer+aan+POV%2Droer
Nieuws
©

Vrouw en boer aan POV-roer

Het is weliswaar tijdelijk maar Ingrid Jansen en Eric Douma zijn tijdens de ALV van de POV herkozen tot voorzitter en vicevoorzitter. Dat gebeurde op maandagavond 20 maart in Westervoort ten overstaande van circa 250 aanwezigen. Opvallend was dat ongeveer de helft van hen een stem heeft uitgebracht. Wel stemden zij massaal in met de herbenoeming van Jansen en Douma.

Na het presenteren van het jaarverslag 2016 en die herverkiezing trad ook de laatste nog in functie zijnde POV-bestuurder, Mark Tijssen, terug. Eerder legden Frank Donkers en Johan van Hal hun POV-taken neer.
Het duo Jansen en Douma leidt de producentenorganisatie naar de volgende ALV op 1 mei. Zij leggen verantwoording af richting het VVP (overlegplatform tussen NVV en LTO Varkenshouderij) en houden de vaart in het traject naar één varkensgeluid.

Douma en Jansen breiden de weg voor op de komst van het overgangsbestuur dat op 1 mei aan zal treden. Het doel van het tijdelijke stuur is om op in november via democratische processen de POV-organisatie te hebben gevuld. Tijdens de ALV op 6 november moeten zij een definitief dagelijks bestuur van de POV presenteren. Ook zullen ze tijdens die ALV een jaarwerkplan 2018 en een contributiestructuur aan de leden gaan voorleggen.

Of er in dat tijdelijke bestuur ook weer plek zal zijn voor de twee POV-kopstukken zal waarschijnlijk beslist worden door de leden. “Professionals zijn nodig die elkaar blindelings vertrouwen. Boerenbestuurders die 100 procent gaan voor een sterk collectief en een vitale varkenshouderij. Er is slechts één route naar succes”, aldus Douma.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer