Mobiel+gegevens+invoeren+via+app
Nieuws
©

Mobiel gegevens invoeren via app

Alle varkenshouders kunnen nu al hun productiegegevens mobiel verwerken. De PigExpert App van AgriSyst werkt op ieder mobiel apparaat, ook zonder directe on-line verbinding met internet.

In de PigExpert App kan een varkenshouder alle gegevens opvragen en invoeren, zoals hij dat ook op zijn pc heeft ingesteld. De app is te gebruiken voor alle diercategorieën: zeugen, biggenopfok, opfokzeugen en vleesvarkens. “De app werkt op iedere mobiele telefoon en tablet en op ieder mobiel apparaat dat geschikt is om barcodes, hoog- of laagfrequente transponders te lezen ”, zegt Marc Cox, directeur van AgriSyst. “Hierdoor kun je in de stal de gegevens invoeren op een apparaat dat oornummers leest en buiten de stal op de mobiele telefoon.”

Voordeel is verder dat er geen directe on-line verbinding met internet nodig is. “De app heeft er geen last van dat internet traag werkt of een keer wegvalt”, zegt Cox. “Het handigste is wel dat er verbinding is met de pc via wifi. Dan vallen invoerfouten direct op. Maar de app blijft ook werken als er geen verbinding is, gegevens worden dan opgeslagen.”

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer