Nedap+groeit+dankzij+varkenshouders+buiten+EU
Nieuws
©

Nedap groeit dankzij varkenshouders buiten EU

De omzet van Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) is in 2016 toegenomen naar 186 miljoen euro. dat meldt het bedrijf in het jaarverslag van 2016. De omzetgroei bij marktgroep Livestock Management steeg eveneens dankzij de varkenshouderij-divisie. Varkenshouders hebben vorig jaar meer geïnvesteerd in automatisering van veehouderijprocessen op basis van individuele dieridentificatie.

Die toename heeft Nedap niet in de EU gerealiseerd door tegenvallende prijzen in de varkenshouderij. “In China wordt flink geïnvesteerd in de varkenssector vanwege de hoge varkensprijzen, de toenemende varkensvleesconsumptie en is een versnelde ontwikkeling naar grootschalige, professionele varkensintegraties”, zegt Martin Enderink, Internationaal verkoopdirecteur bij Nedap. “Afgelopen jaar hebben wij in China ons grootste project ooit opgeleverd. Dat betrof volledige nieuwbouw met 7.700 zeugen en 58.000 vleesvarkens, waarbij iedere dag van de week vleesvarkens aan de slachterij worden geleverd. Bij dat Chinees-Deense bedrijf worden alle drachtige zeugen via Nedap-stations geautomatiseerd gevoerd en gemanaged. Daarnaast is Nedap Kraamstal Voeren ingebouwd om een maximale voeropname in de lactatieperiode te realiseren. Bij de vleesvarkens is ons systeem van sorteren geplaatst. Chinezen willen werken aan precisiemanagement en uniformiteit met betrouwbare technologie."

Maar ook op de Noord-Amerikaanse markt heeft Nedap in 2016 de afzetmarkt én marktpositie weten te vergroten. Enderink geeft aan grote varkensbedrijven investeringen in elektronische voersystemen van zeugen in groepshuisvesting. “Het besef van meer dierenwelzijn groeit binnen de hele Amerikaanse en Canadese varkenssector. Met onze apparatuur realiseren aantoonbaar goede technische en financiële resultaten. Ze bewijzen dat de combinatie van een beter dierenwelzijn en een efficiënte productie uitstekend mogelijk is. Deze bedrijven zijn een prima referentie voor al die varkensproducenten die zich momenteel verdiepen in het meest optimale systeem voor de toekomst.”

Bovendien constateert Enderink dat de Latijns-Amerika de invoering van groepshuisvesting voor zeugen in Amerika op de voet volgt. "Er is volop interesse in de modernste en meest efficiënte productiemethodes voor zowel dier als personeel.”

Mer over de jaarcijfers van Nedap.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer