NGO%27s+slepen+gokmiljoenen+binnen
Nieuws
©

NGO's slepen gokmiljoenen binnen

Tijdens het ‘Goed Geld Gala’ van de Nationale Postcode Loterij werd onlangs een recordbedrag van 341 miljoen euro verdeeld onder 110 goede doelen. Oud-president van de VS, Bill Clinton kwam speciaal over om ook een cheque in ontvangst te nemen. De happening in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam is een welkome activiteit voor menig maatschappelijke organisatie. Jaarlijks halen NGO's als Milieudefensie, Greenpeace, Natuur & Milieu, natuur- en Milieufederaties, Natuurmonumenten, Vogelbescherming, De Dierenbescherming, Wakker Dier en Urgenda samen een aantal miljoenen euro’s geld van goklustige Nederlanders op.

De Dierenbescherming heeft bijvoorbeeld sinds de samenwerking met de loterij in 1996 bijna 40 miljoen euro ontvangen. Tijdens het gala ontving de organisatie een cheque 1,8 miljoen euro.

Eveneens sinds 1996 mag Natuur & Milieu zich tot de vaste kern van de ontvangers van steun rekenen. Dit jaar ontving de organisatie weer de jaarlijkse bijdrage van 1,8 miljoen euro van de loterij. Voor een project kan de organisatie in 2017 ook 1,4 miljoen euro bijschrijven. In totaal heeft Natuur & Milieu bijna 43 miljoen euro binnengehaald.

De samenwerking van Wakker Dier met de postcodeloterij is van recenter datum. In 2014 ontving Wakker Dier een eenmalige bijdrage van 500.000 euro. Vanaf 2016 behoort de actiegroep tot de ‘vaste’ goede doelen die jaarlijks een bijdrage ontvangen. Vijf jaar lang ontvangt de organisatie jaarlijks 0,5 miljoen euro. Op een budget van 2,15 miljoen euro over 2015 (toen geen steun gehad van de Nationale Postcode Loterij) is die half miljoen steun een substantiële bijdrage voor deze ngo.

Meer informatie over de goede doelen van postcodeloterij.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer